NIEUWE RICHTING

De van Hart tot Hartloop en Rondje Meierijstad slaan de handen in één! Rondje Meierijstad is een platform dat wandel- en fietsroutes voor jong en oud aanbiedt. Deze zomer (t/m 27 september) is het voor de deelnemers van de Van Hart tot Hart loop mogelijk om de wandel en hardlooproute via de app van ‘Rondje Meierijstad’ te lopen.


Oorspronkelijk zou de Van Hart tot Hartloop plaatsvinden op 29 maart 2020. Helaas werd deze datum afgelast vanwege de alom bekende redenen. Er is een nog een poging gedaan voor een nieuwe datum maar vanwege de regelgeving en richtlijnen kan de loop op die datum ook niet doorgaan. Daarom wordt nu dit alternatief aangeboden.Door Jan en Francien van Berkel

HOE WERKT HET?


Deze zomer is het daarom voor onze deelnemers mogelijk om onze wandel- en hardlooproute via Rondje Meierijstad te lopen. We hebben onze routes aangepast, zodat de start en finish op eenzelfde locatie zijn, namelijk hotel Cafe het Hart van Bourdonck. Om de route aantrekkelijk te houden is de hardlooproute aangepast en bedraagt nu 16 km (ook wel Ten miles). De wandelroute is nu 17 km.


Je kunt de dag dat je de route wilt gaan lopen reserveren via Rondje Meierijstad. Deelnemers met een ticket voor de Van Hart tot Hart loop hebben een bericht ontvangen met een unieke kortingscode.


Bij de start bij Cafe Het Hart van Bourdonck ontvang je een goodiebag en de routebeschrijving voor zowel de hardloop- als de wandelroute. Die goodiebag bevat naast beide routes ook een aantal verrassingen.


De routes zijn via de app van Rondje Meierijstad te lopen. Deze app bevat beeld- en geluidsfragmenten, ingesproken door verschillende markante personen uit Meierijstad. Rick Terwindt (de stadsdichter van Meierijstad) is je gids en neemt je mee aan de hand van herkenbare beelden tijdens de gehele route.


Na het lopen van de route kun je de medaille ophalen bij Hotel/ Café Het Hart van Bourdonck


Belangrijk bij het wandelen!

  • Loop op wandelschoenen (geen hardloopschoenen). De natuur waar je loopt is vrij ruig en het gras (en brandnetels) staan hoog. Draag dus ook een lange broek.
  • Het is een wandelroute voor de ervaren wandelaar. Dit door de afstand en doordat de route dwars door de natuur gaat.
  • De route is daardoor minder geschikt voor scootmobiel gebruikers.
  • Vraag bij Cafe het Hart van Bourdonck om de powerbanks die  voor je klaar liggen. Je hebt ze nodig bij het bekijken van de video's en het beluisteren van de geluidsfragmenten. En natuurllijk de app die je begeleid bij de route.  Denk dan ook aan je USB oplaadkabel!

OVER ONS


Voor Meierijstad door Meierijstad. Wij zijn een aantal vrouwen uit verschillende kernen van Meierijstad, allen met een passie voor of wandelen of hardlopen. 

Eén van onze commissieleden is Nadia Beekmans stelt zich hieronder voor:

"Een evenement waarin bewegen centraal staat. Bewegen op je eigen manier, hardlopend, wandelend of misschien wel samen in een team. Precies dat past bij hoe ik het zie, bewegen is goed voor je fysieke en mentale toestand en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Ik vind het super interssant om samen met mensen te gaan kijken hoe bewegen het beste bij hun past, mijn mening is dat dit voor eenieder anders is maar dat voor iedereen bewegen alleen maar voordelen heeft.

Wist je dat endorfine, een morfineachtige stof is die werkzaam is in de hersenen? Deze stof heeft een rustgevende werking en verminderd sombere gevoelens. Deze stof wordt voornamelijk aangemaakt bij rustige duurtraining (hardlopen). Elke hardloper kent het gevoel na het lopen: moe maar voldaan.... Wat mij betreft een prachtig evenement waarbij "samen verbinden" centraal staat en hopelijk halen we een mooi bedrage bij elkaar voor het goede doel wat wij een warm hart toedragen Kids run free".

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren